Középszintű informatika érettségi


Szövegszerkesztés

Táblázatkezelés

Prezentáció készítése

Adatbázis-kezelés

Weblap szerkesztése
Hasznos oldalak
Érettségi feladatok
burcsi.hu

Hol tanulhatunk legmagasabb szinten informatikát?

Az ELTE Informatikai Karán modern, széles körű oktatás folyik, amelynek végeztével a hallgatók a munkaerőpiac kedvenceiként lépnek ki a kapun.

Mivel foglalkozik egy mai informatikus?

Ha az ELTE Informatikai Karán tanulható szakokat és képzéseket nézzük, akkor szinte mondhatjuk azt, hogy mindennel. A fő képzési irány a programtervező informatikus szak, amelyen belül szoftvertervező, szoftverfejlesztő, modellező, valamint a szombathelyi intézményben szoftvermérnök szakirányok választhatók. Magasabb szinten a programtervező informatikus mesterképzés mellett az autonómrendszer-informatikus képzés is választható, amely az egyik legnépszerűbb mai IT-területet fedi le: akik innen kerülnek ki az automatizáció, a mesterséges intelligencia, az önvezető autók területét vihetik sikerre.

Már ebből is látszik, hogy az informatika nem egyenlő a kódolással: a lehetőségek köre hihetetlenül széles. A fent említett területek mellett megannyi egyébre szakosodhatnak az Informatikai Kar hallgatói, az üzleti életben legfontosabbak közé tartozó Big Data-tól kezdve a leglátványosabbnak számító virtuális és kiterjesztett valóságig. Emellett természetesen nem maradhat ki az informatika-tanárok képzése sem, ahogy gépészmérnököket, illetve a digitális világot a navigációval összefésülő térképészeket is képeznek.

.....

A teljes cikk (felvi.hu)

Ugrás a lap tetejére