Középszintű érettségi

2019 május - vetítések megoldása

Az érettségi feladat (PDF)

A szükséges táblázatok tervező nézetben

   

A lekérdezések

  1. Készítsen lekérdezést, amely kilistázza azoknak a moziknak a nevét és a városát, amelyeknél a mozi neve az „art” szórészletet tartalmazza! A felsorolás a városok neve szerint ábécérendben jelenjen meg! (2art)
  2. Készítsen lekérdezést, amely megadja azoknak a debreceni vetítéseknek a kezdési időpontját, amelyekre kapható még jegy, a mozik nevével és címével együtt! (3debrecen)
  3. Készítsen lekérdezést, amely megadja azoknak a moziknak a nevét, ahol a filmet aznap a legtöbbször vetítik! Amennyiben több ilyen mozi is van, akkor elegendő csak egyet megjelenítenie. (4max)
    Fenn a "Visszatérés"-nél 1-et állítunk be!
  4. Sorolja fel lekérdezés segítségével azoknak a moziknak a nevét, ahol ezen a napon többször vetítik a filmet magyar felirattal! (5felirattal)
  5. Készítsen lekérdezést, amely azon mozik nevét és városát írja ki, amelyekben „magyar szinkronnal” és „magyar felirattal” is vetítenek ezen a napon! A felsorolásban minden mozi csak egyszer jelenjen meg! (6vegyes)
  6. Készítsen jelentést városonként a filmet vetítő mozikról és a mozik előadásainak darabszámáról! A listában a mozikat a városok szerint csoportosítva jelenítse meg! A megjelenített oszlopfejek és a jelentés címe az alábbi mintának megfelelően készüljön el! A jelentés többi jellemzőjét szabadon választhatja meg. A jelentést lekérdezéssel készítse elő! (7osszesites)
    Ez csak a lekérdezés, ami előkészíti a jelentést!

A jelentés