Középszintű érettségi

2020 május - teljesítések megoldása

Az érettségi feladat (PDF)

A szükséges táblázatok tervező nézetben és a köztük lévő reláció

      

A lekérdezések

  1. Készítsen lekérdezést, amely megjeleníti azon teljesítők nevét, akik neve előtt az „ifj.” névelőtag szerepel! (2ifj)
  2. Készítsen lekérdezést, amely megadja azok nevét, települését, országát, akik külföldi települést adtak meg és 1990 előtt teljesítették a túrát! (3kuldfold)
  3. Készítsen lekérdezést, amely megadja, hogy az egyes településekről mikor volt az első teljesítés! (4telepulesenkent)
  4. Ha valaki többször teljesíti az útvonalat, többször kerül a teljesítők listájába. Készítsen lekérdezést, amely megadja a legtöbbször teljesítő nevét, születési évét, teljesítései számát! Ha több ilyen is van, elegendő egyet megadnia. Mivel egyéb adatok nem állnak rendelkezésre, ezért egyező név és születési év esetén a két teljesítőt azonosnak tekintjük. (5legtobbszor)
  5. Készítsen lekérdezést, amely megadja, hogy 2018-ban, az abban az évben 60 évnél idősebbek közül kik, hány évesen teljesítették a túrát! (6plusz60)
  6. Készítsen jelentést a Heves megyei teljesítőkről! A teljesítőket település szerint csoportosítva, név szerint rendezve jelenítse meg! A szövegszerű tartalmat és a mezők sorrendjét tekintve az alábbi minta legyen a meghatározó! Biztosítsa, hogy minden érték látható legyen! A jelentést lekérdezéssel készítse elő! (7Heves)
    Ez csak a lekérdezés, ami előkészíti a jelentést!

A jelentés

Tervező nézet


Nyomtatási kép