Az informatikus

Mit csinál egy informatikus ?

Az átlagember az informatikus szó hallatán valószínűleg leginkább a rendszergazdára gondol, hiszen ez az a foglalkozás, amivel a legtöbb munkahelyen találkozhatunk, ahol van bármilyen számítástechnikai eszköz. Az IT szektor azonban ennél valójában sokkal több, rengeteg szerteágazó szegmense van, és annál is több betölthető pozíció.

...

részletesen 1 részletesen 2

Informatikus bérek

A Linux és Unix rendszeradminisztrátorok ennél már valamivel többet kapnak az induláskor is, minimum 320 ezer forintot, és maximum 650 ezret. A kategória többi munkakörében viszont már itt is bruttó egymillió fölé csúszhatnak a bérek, a rendszerelemzők 700 ezer és egymillió közt kereshetnek.

...

részletesen

Informatikus képzések

Elmondta, azért kell bővíteni a képzést, mert mintegy huszonötezer informatikus hiányzik. Solymár Károly Balázs azt mondta, az idei tanévben tizennyolc egyetemen elindított Programozd a Jövőd! program célja, hogy informatikai szakemberek által tartott előadásokon használható és versenyképes tudást kapjanak a hallgatók.

...

részletesen

Informatikus szakterületek

A képzés célja mérnökinformatikusok képzése, akik képesek műszaki informatikai és információs infrastrukturális rendszerek és szolgáltatások adat- és programrendszereinek tervezési, fejlesztési feladatainak ellátására, azok telepítési és üzemeltetési feladatainak megoldására. Felkészültek tanulmányaik folytatására (mesterképzés).

...

részletesen

Vissza a főoldalra