Programozható robotok (2017)

Robotok. Vannak, akik szerint ezek a jövő vívmányai, vannak, akik viszont már úgy gondolják, hogy régóta velünk élnek. Igazából mindkét típusú embernek igaza van, hiszen ilyen szerkezetek már évtizedek óta segítik a munkánkat, ám a következő időszakban egyre több és több hasonló megoldással találkozhatunk majd. A lényeg azon van, hogy nem csak több lesz belőlük, hanem több helyen is megtalálhatóak lesznek, és ez akár félelmet is kelthet, senki sem akarja, hogy robotok végezzék el helyettünk a munkánkat, hiszen akkor mi mit fogunk csinálni? De vajon helyes ez a hozzáállás? Aligha.

Nyilván erről egyelőre szó sincs, persze kordában kell tartani a témát ahhoz, hogy valóban ne is legyen soha, mondjuk bőven vannak olyan feltételezések, melyek szerint egyes munkaköröket hamarosan robotok helyettesíthetnek majd, ilyen az orvostudomány esetén egy műtét, vagy jogászság esetén egy tárgyalás. Ennél érdekesebb viszont az a kimutatás, mely szerint bő tíz éven belül egy számítógép agy-, vagyis processzorkapacitása eléri majd az emberét, 2040-re pedig az egész emberiségét, ami valljuk be, elég komolyan hangzik.

Most viszont még egyelőre csak ott tartunk, hogy jönnek a cuki kis tákolmányok, amik már a konzumer szektort célozzák meg, vagyis be lehet menni a boltba és megvenni ezeket.

...

Írta: Tamás Zsolt - 2017.03.22.Lego Mindstorms NXT 2.0
kb. 355eFt

Alpha1 Pro
kb. 200eFt

Lego Mindstorms EV3
kb. 100eFt

Lego Mindstorms NXT
kb. 60eFt

Lego Boost
kb. 50eFt

BlueBot
kb. 45eFt

BeeBot
kb. 32eFt

Pro-BOT128
kb. 28eFt

Ozobot
kb. 20eFt

Mio Clementoni
kb. 10eFt

MicroBit
kb. 7.5eFt

Codie
már csak 0 Ft